Hoppa till innehåll

Klimatkris

Så ska du tänka kring klimatkrisen

Vi hör ofta ordet klimatkris i Sverige och det kan både vara stressande och motiverande. Det är viktigt att vi är medvetna om vad som sker även i klimatkrisens Sverige. Det är också viktigt att vi vet hur vi ska prata med våra barn om det som sker. Vi tycker inställningen att ingen kan göra allt men alla kan göra något är det väldigt bra motto. Som privatperson kan du fundera på hur du kan göra skillnad i din vardag och hur du kan påverka folk i din närhet.

Allt som allt handlar det om att hitta en klimatbalans och det är också därför som vi valt det som namn här på vår sajt.

tänka kring klimatkrisen
Kultur om klimatförändringar

Prata med andra om klimatförändringarna

Om du känner dig orolig inför en pågående klimatkris och hur framtiden kommer se ut kan du alltid börja med att prata med andra. Vi står alla inför samma situation gällande stundande klimatförändringar trots allt.

Om du har barn kommer de säkerligen få höra mycket om klimatförändringarna i skolan och ta med sig samtalen hem. Genom att själv vara så påläst som möjligt kan ni ha intressanta diskussioner vid middagsbordet och utbyta fakta och åsikter. Det är ett bra steg att börja med.

Finns det verkligen en klimatkris?

Trots alla artiklar i media och liknande är det fortfarande många som ställer sig frågan om det faktiskt finns någon klimatkris. Det bästa är att läsa på om klimatkrisen fakta och se de förändringar som sker i Sverige och resten av världen.

Det är också lätt att tro att vi inte skulle drabbas så hårt i Sverige eftersom vi är en liten befolkning. Men faktum är att klimatkrisen är ett globalt problem som måste tas på allvar. Därför måste fler ta till sig av klimatforändringar fakta och hur jorden påverkas.

klimatkrisen i Sverige

Så är klimatkrisen i Sverige

Det som är positivt i klimatkrisens Sverige är att vi faktiskt är ett väldigt miljömedvetet folk och många gör allt de kan för att dra sitt strå till stacken. Det gäller allt från hur vi bokar resor till hur vi handlar kläder. Genom att läsa på kan du också se på vilka plan du själv kan ändra din livsstil för motverka klimatkrisen.

Så det som är positivt är att en klimatkris faktiskt tas på allvar här i Sverige både av företag och av privatpersoner. Även våra riksdagspartier är väldigt engagerade i miljöaspekten och har flera punkter i sitt partiprogram. Tillsammans är vi alltså ett ledande land i allt som rör klimatet vilket vi kan vara stolta över.