Hoppa till innehåll
Home » Blogg » Fakta om klimathotet – investera i miljövänliga fonder

Fakta om klimathotet – investera i miljövänliga fonder

Vi matas dagligen med fakta om klimathotet från TV, tidningar och politiker. Som privatperson kan det vara svårt att få en bra överblick av denna information och ta in alla fakta. Det kan också vara svårt att tänka över vad man själv kan göra. De flesta är medvetna om de klassiska tipsen som källsortering, äta mindre kött och köra mindre bil. Men sen då?

Hitta en klimatbalans

När man pratar om fakta om klimathotet går det mesta ut på att hitta en klimatbalans. Företag måste kunna ställa om sin produktion utan att gå i konkurs. Privatpersoner och företag måste byta ut fossila bränslen mot elektriska alternativ. Förslagen är många och flera beslut tas i Riksdagen. Men det är inte alltid lika lätt att omsätta detta i praktiken. Därför går den gröna omställningen inte alltid så fort som politiker och andra miljökämpar hoppas på.

De flesta är idag medvetna om den globala uppvärmningens konsekvenser. Det handlar om vilken framtid vi vill lämna till våra barn och barnbarn. Om du känner att du vill engagera dig mer finns det flera sätt som du kan gå tillväga. Ett av dem är att välja dina investeringar.

Fakta om klimathotet och rätt investeringar

Idag är det nästan ett måste för företag att prata om sitt miljöarbete. Annars kommer kunderna söka sig någon annanstans. Du som privatperson kan också kolla upp ett företag mer noggrant innan du köper deras tjänster. Då vet du att du gör en bra gärning för miljön. Genom att välja miljövänliga produkter drar du ditt strå till stacken när det kommer till klimatet. Det är faktiskt inte så svårt som man kan tro.

Om du vill investera i fonder kan du också välja så kallade gröna fonder. Du kan till exempel köpa indexfonder av företag som satsar hårt på en grön omställning. Prognosen säger att dessa företag kommer gå väldigt starkt i framtiden. Du kan alltså redan nu hoppa på tåget och se om dina fonder kan gå med vinst.

Följ med i debatten

Ytterligare ett sätt du kan engagera dig är att följa med i debatten. Du kan läsa på om fakta om klimathotet och börja prata med vänner och bekanta. Alla är kanske inte så insatta i vad som händer i världen. Då är det läge att ge dem lite mer information. Att få fler att engagera sig är viktigt för framtiden.

Det finns väldigt mycket material om klimathotet och många sätt du kan läsa på. Om du inte vill läsa själv kan du även titta på videos på exempelvis Youtube.