Klimatbalanserat företag

Klimatbalansering av varor och tjänster

Vårt sätt att motverka växthuseffekten är applicerbart på alla varor och tjänster som har en klimatpåverkan. Ni kan med hjälp av oss erbjuda era kunder klimatbalansering som tillval till era tjänster eller produkter.

Kontakta oss på foretag@klimatbalans.se eller via vårt kontaktformulär så kan vi tillsammans komma fram till den bästa lösningen för ditt företag.

Konkurrensfördel för företag som satsar på klimatfrågan

Klimatfrågan är en viktig fråga för många i Sverige. Naturvårdsverket gjorde en undersökning 2009 som visade att nästan 70% av befolkningen föredrar att köpa varor från ett företag som de vet arbetar med att begränsa växthuseffekten, se diagram.

  

Genom att arbeta med klimatfrågan så gör du inte bara miljön en tjänst, du skaffar ditt företag en konkurrensfördel. Läs hela Naturvårdsverkets rapport, Allmänhetens syn på företagens arbete med klimatfrågan (från Naturvårdsverkets hemsida, öppnas i nytt fönster).

Vårt erbjudande

Klimatbalanserat företag

Vi räknar ut ert företags koldioxidutsläpp och neutraliserar den mängden i något av våra neutraliseringsprojekt. Därmed blir ni klimatbalanserade.

Klimatbalanserade tjänster och produkter

Vi räknar ut det koldioxidutsläpp som era tjänster och produkter bidrar till växthuseffekten med och räknar ut hur mycket det kostar för att göra dem klimatbalanserade. Ni kan välja att neutralisera era varor och tjänster för att ge dem en miljöprofil.

Ni kan även erbjuda era kunder klimatbalansering som tillval till det ni säljer, till ett något högre pris. På detta sätt så betalar kunden för produktens/tjänstens klimatbalansering, kostnaden för er är noll.

Klimatbalanserad personal

Ni kan genom oss erbjuda er personal att bli klimatbalanserade som privatpersoner, antingen kan ni välja att sponsra hela eller en del av kostnaden.

Våra produkter

pix pix pix pix

Kalkylator

Med hjälp av vår koldioxidkalkylator kan du räkna ut hur mycket koldioxid olika aktiviteter släpper ut i atmosfären.

image

Om Klimatbalans

pix

Consitio Klimatbalans säljer neutralisering av koldioxid. Vi erbjuder företag, organisationer och privatpersoner en möjlighet att på ett enkelt sätt minska sitt bidrag till växthuseffekten. Neutralisering av koldioxid sker främst genom koldioxidsänkor.  Läs mer...

 
Följ oss på Twitter: @klimatbalans